Forkæl din hests muskler og led!

Forkæl din hests muskler og led!

6. maj 2019 0 Af Tiril

Advertorial i samarbejde med Solamagic

Du kender måske til de store hestesolarier som findes i de fleste stalder? De er ofte dyre, store og noget uhandy at have med til stævne.

Solamagic har udviklet et nyt og smart hestesolarie, der anvender infrarøde stråler. Den infrarøde lampe ligger på et prisniveau hvor de fleste af os har råd til at være med. Horse+ varmelampen fra Solamagic kan fastgøres på væggen, i loftet, eller på stativ, så du nemt kan tage din nye infrarøde lampe med til stævner og træningsophold.

Jeg har testet deres Horse+ 2000w lampe på en håndfuld heste, og reaktionen er den samme hos dem alle! De elsker at komme ind under det infrarøde lys. Selv de heste der normalt står lidt uroligt under opsadling, falder til ro og står og nyder varmen.
Ponyen Charlie har også fået lov til at teste lampen. Hans reaktion var den samme som hos de store heste. Ren nydelse. Når man kender sin hest/pony, skal der ikke meget til, før man kan læse deres kropssprog og reaktionen på Horse+ lampen, er der ingen tvivl om.

 

Hvorfor vælger man at anvende en solarielampe?

Fordelene ved at købe en infrarød lampe til din hest er mange. Den mest oplagte, er at det er dejligt og varmt. Men derudover har en lampe fra Solamagic med Infrarøde stråler faktisk også helbredsmæssige fordele.
Varmebehandling, er blandt andet med til at styrke hestens muskulatur og blodcirkulation. Musklerne bliver mere elastiske, hvilket giver en bedre træning, med bedre udbytte for både hest og rytter, og vi vil jo alle have det bedste ud af vores ride timer.

Læs med herunder om hvilken betydning solarielamperne har for os!

 

Behandlingen begynder at virke med det samme du tænder, så du skal ikke bruge tid på at for varme lampen, inden du skal bruge den på din hest.

 

Både Før og Efter træning, til yngre og ældre heste

I hverdagen bruger jeg horse+ lampen stort set hver gang jeg skal ud og ride. Jeg bruger den både før og efter ridning for at få den optimale udnyttelse af de infrarøde stråler. Cirka 15 minutter er nok, til at varme musklerne op inden ridning, hvor de infrarøde stråler går ca 4 cm ind under huden. Blodcirkulationen bliver stimuleret og elasticiteten i musklerne er på top. Med andre ord, musklerne er forberedt og varmet op indefra og klar til at komme på arbejde.

Umiddelbart tænker du måske at med de funktioner, er dette med infrarøde stråler noget der er mest til gavn for ældre heste, eller til heste på top niveau? Men jeg har en ung hest på 4 år. Han har også stor gavn af at få behandlinger med Solamagic horse+ lampen.

Jeg kan helt tydelig mærke, både at han nyder at stå under lampen, men også under ridning, kan jeg mærke at han er mer fleksibel og mer ”klar” til at arbejde, efter en tur under lampen, sammenlignet med de gange hvor jeg ikke har givet ham behandlingen. En ældre hest har stærkere muskler, men en yngre hest har jo ikke færre muskler. Den unge hest vil efter min mening, endda have rigtig godt af at få lidt hjælp til musklerne der er under udvikling og vækst. For at bygge muskler, skal man bryde dem ned, og her vil de infrarøde stråler være en god hjælp til restitutionsprocessen.

Hvis du har en hest som døjer med led- eller muskel smerter, kan disse lindres med en tur under de infrarøde stråler, ligesom helings processen for beskadiget væv bliver kortere.

Når vi er færdige med at ride, stiller jeg igen min hest under solarielampen. Nu hjælper de infrarøde stråler musklerne med at komme af med affaldsstoffer og mælkesyrestoffer, så min unge hest hurtigere kan restituere og være klar til at arbejde igen.

Restitutionsdelen er vigtig i hverdagen, men det kan også være helt afgørende i stævnesammenhæng, hvor vi jo vil have at vores heste yder maksimalt. En hest der har ømme muskler til stævne, vil ikke kunne præstere på det top niveau man gerne vil.

Til stævne

Da vi var til World Cup Finalen i Göteborg, havde vi Horse+ 2000 lampen med.

Zack testede lampen for aller første gang i 15 minutter, inden morgentræning, før han skulle gå Grand Prix fredag. Al strigling og håndtering af hestene til stævne foregår, af sikkerhedsmæssige årsager, inde i boksen. Hingste, vallakker og hopper håndteres her på samme måde.
Da der var meget morgentrafik udenfor boksen, stod Zack de første par minutter og fokuserede på de forbigående heste og mennesker, men efterhånden som de infrarøde stråler fik godt fat, gik han helt i søvn mode og nød varmen. Efter rideturen, kom han igen under lampen for at afhjælpe musklerne med mælkesyren, så han skulle være tip top klar til at yde maksimalt senere på dagen.

Næste gang lampen kom frem, vidste han hvad han havde i vente. Han lukkede øjnene og nød at blive forkælet. Zack fik flere behandlinger med lampen og Daniel blev hurtig overbevist om at lampen, den skal med til alle stævner herefter.

Supergroom Robbie masserer altid Zack, som en del af forberedelserne, inden Daniel skal ride. Efter at Zack havde været under lampen, kunne Robbie ikke lade vær med at udbryde “We need this!”. Zack´s muskler var markant blødere og noget nemmere for Robbie at “ælte” rundt med end hvad de ellers har været.  

Er min terassevarmer så god nok?

Svaret på det er helt enkelt nej. En almindelig terassevarmer anvender de kortbølgede infrarøde stråler, der varmer, men ikke går ind under huden, og har dermed ingen helbredsmæssig effekt.
Varmestrålerne i Horse+ derimod, går cirka 4 cm ned i huden og får dermed godt fat i hestens muskler.

Horse+ fåes i to forskellige modeller med hh. 2000 eller 2500Watt.

Den model vi har, er den med 2000Watt. Den kan både monteres på væg, i loft, samt at den kan fastgøres på et transportabelt tripods stativ og dermed tages med til stævne. Det er meget praktisk at have stativet, da det i vores tilfælde betyder at Robbie kan give behandlingen til Daniels heste når de er til stævne, jeg kan bruge den i stalden hjemme OG jeg kan have den med ud på rideskolen til ponyen Charlie. Det er tre ting i en, ligesom et kinderæg! Helt fantastisk!
Den større model der leverer 2500Watt, kan justeres i styrke og er til dig der vil have en varmelampe kun til brug i stalden. Lampen fastgøres på væg eller i loft og har både timer og fjernbetjening, så den er nem at håndtere.

En rimelig pris (og en rabatkode)

Solamagic Horse+ lamperne sælges til en rimelig pris, hvor alle kan være med. Som hestefolk er de fleste af os nok bekendt med at dyrlægeregninger, massør og andre behandlinger, hurtig kan løbe op i store beløb. Fordelene ved brugen af de infrarøde stråler er, at det netop kan være med til at reducere flere af disse store regninger.

Lige nu kan du, spare 20% ekstra! Anvend kode Tiril20 og få 20% rabat på din nye varmelampe. Så bliver det endnu mere attraktivt at investere i din hests helbred.

Ponyen Charlie faldt i søvn under behandlingen. Selv om børnene striglede og ordnede ham samtidig, kunne han ikke lade være med at blunde indimellem de syngende små stemmer.

Til dig der allerede har et solarium i stalden

For dig der allerede har et solarium i stalden, kan dette være et godt alternativ til at tage din hests vandte behandlingsform med til stævne. Vores egne erfaringer er, at hestene ofte præsterer bedre, når der ikke laves om på for mange ting til stævne. Hvis hesten hjemmefra er vant til at få behandling med infrarøde stråler og du som rytter kan mærke den effekt behandlingen har, kan det være en ide at prøve.

Vi er i hvert fald rigtig glade for at have fået muligheden til at prøve Solamagic Horse+ i transportabel udgave. Heste på top plan, fortjener top behandling, på alle parametre, både hjemme og til stævne.

 

/ Tiril

 

Solamagic Horse+ Varmelampene kan købes Her.