Lækkert og nyttigt tilskud til grovfoderet

Lækkert og nyttigt tilskud til grovfoderet

4. marts 2019 0 Af Tiril

Advertorial i samarbejde med Pavo Danmark

Fik du nok stråfoder kørt ind sidste sommer?

Den ekstremt varme sommer, som vi både elskede og til sidst fik lidt nok af, har sat sine spor hos os der har dyr. Mange står selv for at både så og høste det grovfoder de skal bruge til sine heste. Måske har der skullet suppleres lidt, men det meste har man kunnet få i hus næsten ”gratis”. Indtil sidste år. Den lange, varme sommer, uden noget særligt nedbør, resulterede i tørre marker og dårlig vækst.

Hvis du er ved at løbe tør for stråfoder, bør du læse med her!


Pavo har lanceret to helt nye produkter, til at hjælpe dig der ikke har nok stråfoder til din hest, eller der af andre årsager er nødt for at finde en grovfoder erstatning.

Pavo FibreBeet

Produktet til dig der har en hest, der har behov for at tage på.
Er din hest eller pony i dårlig huld, har du en sportshest, der har tabt sig lidt, måske i muskelmasse, eller trænger din hest bare til at få nogle flere kilo på kroppen, er det Pavo FibreBeet du skal vælge.
Pavo Fibrebeet er et perfekt tilskud af grovfoder til hest.
Kender du Pavo SpeediBeet, kan Pavo FibreBeet måske være dit næste alternativ. I FibreBeet, er de sunde super-fibre, roeflager, fra SpeediBeet, tilsat lucerne og nemt fordøjelige fibre fra soya skaller. Derudover er der tilsat et strejf af bukkehorn, for en endnu bedre smag.
FibreBeet er korn-fri og har et meget lavt indhold af sukker og stivelse, så du giver ikke din hest unødigt sukker, til at øge sin vægt, den får kun de sunde sager.

FibreBeet som grovfoder og i mod dehydrering

Hvis du, efter den hede sommer, sidste år, ikke fik nok stråfoder hjem til din hest, vil Pavo FibreBeet, være et godt alternativ som midlertidig erstatning, eller som en permanent løsning, hvis du ikke er tilfreds med den kvalitet eller mængde af grovfoder, din hest har tilgængelig. For eksempel vil du, der står opstaldet et sted med begrænset mængde stråfoder inkluderet, kunne fodre med Pavo FibreBeet, hvis din hest ikke får nok grovfoder hver måned.
Grundet de store mængder vand, der skal til for at bløde op FibreBeet, er det også ideel at give i mod dehydrering, til heste der ikke er så gode til at drikke, eller i varmere perioder. En dehydreret hest, er en hest der ikke kan give maks af sit potentiale, og vil, som os mennesker, blive slap.

Vær opmærksom på vitaminer og mineraler!

Da Pavo FibreBeet er kategoriseret som et grovfoder, er der ikke tilsat vitaminer og mineraler til produktet. Derfor skal du, hvis din hest kun får Pavo FibreBeet, ud over almindeligt grovfoder, være opmærksom på og give et tilskud af vitaminer og mineraler.
I januar skrev jeg om Pavo Vital, som vil være et rigtig godt bud på et tilskud til din hest.

Opblødt!

Det er vigtig at fodre Pavo FibreBeet i korrekt mængde og i korrekt tilstand.
FibreBeet skal gives opblødt. Du kan enten opbløde det i 15 minutter i varmt vand, eller i 45 minutter i koldt vand.

Blandingsforholdet er 1:3, altså 1 del FibreBeet til 3 dele vand.

Pavo FibreNuggets – Smell that, W O W !

Du åbner sækken, lader duften komme til dig, holder vejret et par sekunder, inden du summer dig og får forberedt foderet til din hest. Pavo FibreNuggets er, foruden en smagsoplevelse for din hest, også en duftoplevelse for dig.
FibreNuggets er lavet af hele 60 forskellige græssorter og urter fra alperne i syd Tyskland! Stik næsen nedi og du kan næsten dufte dem alle sammen! En fantastisk, frisk græs-agtig duft. Mmm..
De store fiberrige pellets, er lavet udelukkende af græs og urter af højeste kvalitet.
FibreNuggets stimulerer tyggetiden, der er med til at forhindre kedsomhed og øger spytdannelsen, der er med til at fremme en sund fordøjelse.
Dessuden er FibeNuggets helt fri for melasse og korn.

Støvfrit!

Endnu en fordel ved Pavo FibreNuggets, ud over den lækre duft, smag og kvaliteten på græsset, er at de er støvfri!
Hvis du har en hest med allergier, eller en hest der er sensitiv overfor støv, vil FibreNuggets, være perfekt til din hest! Ved fremstillingen af FibreNuggets, anvendes der en kontrolleret tørreproces, der både sørger for at alle ”Nuggets” er af samme kvalitet, og at de er fri for både støv og skimmel.

Tip – Også som belønning!

FibreNuggets kan også gives som godbid!
Vi har en hest, der ikke er fan af godbidder. Sukker, æbler og rene ting, yes, det vil han gerne have! Men godbidder, er ikke en favorit. Pavo FibreNuggets derimod, er faldet i smag og de bliver spist med stor glæde! Du skal bare være opmærksom på ikke at give for mange, da de vokser til dobbelt størrelse.

Til konkurrenceheste

Begge grovfoder erstatninger vil være velegnet til konkurrenceheste.
De hjælper blandt andet hesten til at drikke mere og giver hesten tyggetid, så den har lidt at lave.
Derudover vil der være væsentlig mindre støv og spild af foder med ”beets” og ”nuggets” i forhold til når man har hø og wrap med til stævne.

Jeg har valgt at give vores nyeste hest, Pavo FibreBeet og FibreNuggets, da han er en ung hest, der trænger til at øge i muskelmasse. Han er ikke mager, men efter anbefaling fra fodereksperterne hos Pavo, blev vi anbefalet at kombinere de to tilskudsprodukter, for at give ham en god forudsætning til at øge sin muskelmasse, ind i sit fjerde leveår og med den øgede mængde arbejde, der følger med det at blive endnu et år ældre.
FibreBeet for øget muskelmasse og FibreNuggets, da de simpelthen bare skulle testes! At vi så fik en af de andre heste lært, at spise ”godbidder”, var en positiv bonus.

/ Tiril

Produkterne kan købes via Pavos hjemmeside eller hos din lokale Pavo forhandler.